Zasmakuj Kuchni

  • Kaszanka z patelni z chrupiącą skórką i aromatyczną cebulką to pyszna alternatywa dla kaszanki z grilla. Podasz ją przez cały rok. To pomysł na smaczne danie z patelni z dodatkiem musztardy i pieczywa. Smakuje[…]

  • Maślane ciasto z węgierkami to pyszne ciasto, które upieczesz przez cały rok, także z innymi owocami, nawet mrożonymi. To zdecydowanie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto bez miksera, z łatwo dostępnych składnik[…]

  • Smaczny i aromatyczny warzywny gulasz z cukinii i marchewki z dodatkiem cebuli, czosnku i chili. Gulasz smakuje podany z bagietką, grzankami lub jako dodatek do pieczonych lub grillowanych mięs. To bardzo prosty p[…]

  • Galareta drobiowa z marchewką i jajkami na twardo to smaczna przekąska podawana na zimno. Smakuje z dodatkiem octu, chrzanu i pieczywa. Galareta z kurczakiem z warzywami to prosta przekąska, którą podasz na wsze[…]

  • Placki bananowe posypane cukrem pudrem to smaczna propozycja na śniadanie, obiad lub kolację. Możesz podać je posypane cukrem pudrem lub polane miodem, syropem klonowym. Bardzo proste w przygotowaniu, z łatwo dost[…]

  • Proste muffinki kakaowe z dodatkiem domowego dżemu jagodowego i szczypty cynamonu to idealny mini deser do popołudniowej kawy. Muffinki przygotujesz bez miksera, z prostych składników, które zazwyczaj masz w domu[…]

  • Ratatouille to bardzo smaczny gulasz warzywny z dodatkiem ziół. To potrawa kuchni francuskiej, która przygotowana jest z aromatycznych, świeżych i kolorowych warzyw. W skład ratatuj wchodzą takie warzywa jak cukini[…]

  • Pyszny, kremowy i zdrowy koktajl bananowy z mandarynką i szczyptą cynamonu. Koktajl bananowy przygotowany na bazie maślanki lub kefiru smakuje wyśmienicie. Prosty skład. Koktajl bananowy z mandarynką podasz jako[…]

  • Pyszna i kremowa pasta na kanapki z makreli, jajek na twardo i suszonych pomidorów. Prosta w przygotowaniu, idealna na śniadanie lub kolację. Posmarujesz nią kanapki, grzanki, pieczywo tostowe. Do podania moż[…]

  • Pyszna sałatka z ogórków gruntowych, papryki i marchewki w zalewie octowej. Bardzo prosta w przygotowaniu, z kilku podstawowych składników. Sałatkę z ogórków podasz do dań obiadowych, np. smażonych lub pieczonych[…]

  • Pyszne ciasto z kiwi na maślance i jogurcie naturalnym, które długo zachowuje świeżość. Ciasto pieczone w tortownicy, na dnie której układamy owoce, zalewamy ciastem i zapiekamy. Puszyste, bez miksera, szybkie[…]

  • Aromatyczne placki z batatów z dodatkiem cebuli, czosnku, mąki i jajek to pyszna propozycja na ciepłe śniadanie, obiad i kolację. Doprawione kurkumą i gałką muszkatołową. Podasz je z jogurtem i pomidorami bądź w we[…]

  • Bardzo smaczna surówka z ogórków gruntowych z rzodkiewką, czerwoną cebulą w sosie winegret. Surówka z dodatkiem szczypioru, który dodatkowo wzbogaca smak potrawy. Surówkę z ogórków podasz do pieczonych mięs, potra[…]

  • Naleśniki po meksykańsku to naleśniki z mięsnym farszem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą. To ciekawy sposób na wykorzystanie naleśników. Naleśniki po meksykańsku[…]

  • Super smaczny wytrawny i wegetariański paj z cukinii z papryką, cheddarem i natką. To prosty placek warzywny pieczony w tortownicy lub formie do tarty. Przygotujesz go z kilku łatwo dostępnych składników. Pyszny[…]

  • Pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego z żółtym serem oraz szynką. Dodatkowego smaku i lekkiej ostrości dodaje aromatyczna rukola. To prosta w przygotowaniu przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie,[…]

  • Pyszne, słodkie i aromatyczne pieczone buraki są podstawą wielu dań w kuchni. Z ich dodatkiem przygotujesz wiele smacznych sałatek na kolację, imprezę; wystarczy garść rukoli, roszponki, feta, orzechy włoskie…[…]

  • Oliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, z dwóch składników. Oliwa czosnkowa to idealny dodatek do sałatek wszelakich, pieczonych warzyw. Smakuje na pizzy czy innych wytrawnych wypiekach, np. focaccia czy nad[…]

  • Prosty i szybki w przygotowaniu sernik bez spodu. Bez miksera, z łatwo dostępnych składników. Puszysty, delikatny w smaku. Tylko kilka sprawdzonych składników. Wystarczy wymieszać rózgą kuchenną wszystkie składniki[…]

  • Ser do faszerowania naleśników powstaje u mnie w dwóch wersjach: na słodko i wytrawnie. Na słodko z dodatkiem cukru pudru i żółtek (zazwyczaj na śniadanie), wytrawnie z cebulką, szczypiorem, solą i pieprzem.[…]

  • Załaduj więcej