Zasmakuj Kuchni

  • Pulpety w sosie koperkowym to idealna propozycja na danie obiadowe dla całej rodziny. Przygotujesz je z łatwo dostępnych składników, z dodatkiem różnych warzyw. Pulpety w sosie koperkowym z dodatkiem marche[…]

  • Wyjątkowo kruche i pyszne rogaliki przygotowane z 3 składników, które zazwyczaj masz w domu. Prosty przepis, szybkie wykonanie i dowolne nadzienie do rogalików to atuty tego pomysłu na mini deser. Zapraszam po sp[…]

  • Pieczeń rzymska to prosta, mięsna pieczeń z dodatkiem jajek na twardo. Idealna propozycja na Wielkanocny stół, przystawkę na ciepło lub zimno. Sprawdzi się jako pieczeń na kanapki,  nawet na obiad do puree z z[…]

  • Sałatka śledziowa z buraczkami to super prosty przepis na niezwykle smaczne śledzie z warzywami. To uniwersalny i szybki sposób na podanie śledzi, nie tylko w Święta. Zapraszam po sprawdzony przepi[…]

  • Rosół domowy uczy cierpliwości niewątpliwie Długo gotowany na wolnym ogniu, tak by lekko mrugał, z dobrych składników, dopieszczony dobrym mięsem, z gałązką lubczyku lub natki smakuje wyjątkowo. Każda gospod[…]

  • Śledzie po kaszubsku to jeden z lepszych przepisów na świąteczną przystawkę. Śledzie z dodatkiem rodzynek w sosie z passaty, pachnące delikatnie liściem laurowym, goździkami i zielem angielskim to wyjątkowy[…]

  • Drożdżowy wieniec z wilgotną masą makową z bakaliami to niezwykle pyszne i puszyste ciasto. Idealna propozycja na świąteczny wypiek, domową uroczystość. Wieniec wspaniale smakuje i pięknie wygląda. Możesz przy[…]

  • Śledzie w śmietanie z dodatkiem kiszonych ogórków i jabłek to jedna z moich ulubionych pozycji w postaci przekąsek świątecznych. Są łatwe w przygotowaniu, o prostym składzie i z łatwo dostępnych składników.[…]

  • Szybki i niezwykle prosty w przygotowaniu piernik świąteczny bez jajek. Tylko kilka składników. Sprawdzony przepis na ekspresowy piernik, który przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Piernik m[…]

  • Śledzie w oleju to jedna z bardziej tradycyjnych przystawek świątecznych na stole. Poniżej przepis na jedne z pyszniejszych śledzi w oleju z dodatkiem smażonej cebulki, ziaren kolendry, gorczycy i kolorowego piepr[…]

  • Zasmakuj Kuchni dodał(a) nowy wpis, Bigos 5 lat temu

    Bigos świąteczny pachnie słodyczą suszonych śliwek, aromatycznymi grzybami, dobrą kiszoną kapustą i mięsem. Do bigosu możesz dodać koncentrat pomidorowy i ugotowany wcześniej groch, jest to opcja w poniższym p[…]

  • Zasmakuj Kuchni dodał(a) nowy wpis, Makowiec 5 lat temu

    Makowiec drożdżowy, delikatny, wilgotny, z dużą ilością masy makowej, tradycyjnie oblany lukrem. Wbrew pozorom wcale nie taki trudny. Ciasto jest elastyczne i łatwo je wyrobisz. Makowiec przełożony został gotową ma[…]

  • Pyszny i prosty w przygotowaniu sernik ze śliwkami, ricottą i kruszonką na kakaowym spodzie. Bez użycia miksera, tylko kilka podstawowych składników. Sprawdzony przepis na sernik, który zawsze się uda. Zamiast[…]

  • Rogaliki drożdżowe z nutellą i lukrem to przepis bardzo uniwersalny. Przygotujesz je z rozmaitymi farszami, np. dżemem, puree owocowym, nadzieniem serowym. Ciasto na rogaliki jest bardzo plastyczne, zawiniesz z nic[…]

  • Drożdżowy zawijaniec z dżemem, który przygotujesz także z ulubionymi konfiturami, powidłami, nutellą, masą makową lub serowym farszem. Możesz posypać je cukrem pudrem, udekorować lukrem lub upiec z kruszonką.[…]

  • Zasmakuj Kuchni dodał(a) nowy wpis, Kasza manna 5 lat temu

    Kasza manna podana z miodem, syropem owocowym lub ulubionymi owocami to świetny pomysł na śniadanie lub nawet deser dla całej rodziny. Dodatkiem jest domowy cukier waniliowy, który polecam gdyż wzbogaci smak kaszy[…]

  • Sałatka z rukoli z dodatkiem pomidorków cherry i posiekanych nerkowców w domowym sosie winegret. Przepis sprawdzony, niezawodny, z prostymi składnikami. W przepisie dokładny opis wykonania oraz propozycje doda[…]

  • Egzotyczna panna cotta podana z musem z mango to wyjątkowo udany i prosty deser na zimno. Deser, który wykonasz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników i z rozmaitymi dodatkami czy owocami. Aby deser wygląd[…]

  • Zasmakuj Kuchni dodał(a) nowy wpis, Bryzol 5 lat temu

    Bryzol to jedno z popularniejszych i lepszych dań czasów PRL-u. Cienki, duży i okrągły kotlet przyrządzony najczęściej z mięsa wołowego (polędwicy), wieprzowego lub koniny podany z duszoną cebulką i pieczarkami.[…]

  • Pieczona pierś z kurczaka to prosty i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Możesz go podać z rozmaitymi dodatkami jak np. puree z ziemniaków oraz warzywami. Smakuje także na zimno pokrojona na kanapki lub do ba[…]

  • Załaduj więcej