Kolorowy Przepisownik
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Polędwiczki z kurczaka z frytkownicy Freat Overmax Home + konkurs 6 lat, 5 miesięcy temu
Są takie urządzenia, które oddawna chciałam mieć. Jednym ztakich urządzeń była frytkownica beztłuszczowa. Aleniedlatego, żemodna, żedania fit czykoleżanka ma. Chciałam mieć frytkownicę beztłuszczową, odkąd[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Kotlety ziemniaczane z wędliną i marchewką (z piekarnika) 6 lat, 5 miesięcy temu
Jeśli kiedykolwiek zostanie Ci ziemniaków zobiadu, zrób znich kotlety! Unas napozostałe, gotowane ziemniaki mamy kilka sposobów, raczej popularnych. Czyli: odsmażone napatelni (jak są całe towplastrach jak frytki),[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Lody truskawkowo-ciasteczkowe 6 lat, 6 miesięcy temu
Przygotowanie lodów wdomu jest proste. Wcale niepotrzeba specjalnej maszynki, ani wymyślnych składników. Lody truskawkowo-ciasteczkowe tokolejny przepis, wktórymniedowiarków utwierdzam wprzekonaniu, żechwila roboty[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Syrop z kwiatów czarnego bzu 6 lat, 6 miesięcy temu
Otym, żesyrop zkwiatów czarnego bzu ma mnóstwo zdrowotnych właściwości, szczególnie wleczeniu górnych dróg oddechowych, wiedziałam odlat. Wokół mnie sporo osób go przygotowuje, aumnie było zawsze coś inierobiłam.[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? 6 lat, 8 miesięcy temu
Dawno, dawno temu… Sama szukałam odpowiedzi napytanie jak zrobić idealne ciasto napierogi. Wmoim domu rodzinnym jedyne robione tobyło poprostu mąka iwoda. Zimna. Powielu latach wodę zimną zastąpiła ciepła, ajeszcze[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym 6 lat, 8 miesięcy temu
Szpinak wcieście daje bardzo fajny efekt wizualny – wnaturalny sposób zabarwia ciasto, awsmaku go potem nieczuć. Rolada szpinakowa zkremem truskawkowym jest więcfajnie skomponowana smakiem, azielony kolor biszkoptu[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Sałatka ryżowa z selerem i fasolą 6 lat, 9 miesięcy temu
Sałatki uwielbiam ichoć mam swoje ulubione typy, które powtarzam naróżne okazje (ibezokazji), tolubię też wymyślać nowe. Często właśnie takwygląda unas kolacja – sałatka ztego, co zostało zobiadu ico tam[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Babeczki śmietankowe do koszyczka 6 lat, 9 miesięcy temu
Babeczki śmietankowe dokoszyczka są doskonałe – wsmaku mocno śmietankowe, puszyste iwilgotne. Atowszystko zasprawą odpowiedniej kolejności przygotowania ciasta. Całość jest bardzo prosta, wymaga jednak odrobiny[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Sałatka wiosenna z jajkiem i sosem chrzanowym 6 lat, 9 miesięcy temu
Uwielbiam takie mega proste i, nieoszukujmy się, mega szybkie sałatki! Zazwyczaj przygotowuję je nakolację, więcnablogu bardzo rzadko jakaś trafia, aleta sałatka wiosenna zjajkiem isosem chrzanowym jest jedną[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Babka marmurkowa majonezowa 6 lat, 9 miesięcy temu
Wielkanoc bezbabki? Kiedyś tak, bo takiej tradycji unas niebyło, aleodkilku już lat obowiązkowo piekę. Uwielbiam babkę majonezową (przepis nanią znajdziesz TUTAJ) ipiekę nietylkoodświęta (swoją drogą czas kiedyś[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Batoniki owsiane z gorzką czekoladą 6 lat, 9 miesięcy temu
Batoniki tozawsze dobry sposób napyszną izdrową przekąskę, naktórą można sobie pozwolić (wzależności odskładników) nawet nadiecie. Batoniki owsiane zgorzką czekoladą właśnie takie są – same zdrowe składniki, nawet[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Tort jednorożec 6 lat, 10 miesięcy temu
Urodziny dziecka todla mnie zawsze wyzwanie wtemacie tortu… Niby umiem piec – aleniebiszkopty. Niby wszystko wychodzi pyszne – alejeśli nazwane jest “ciasto”. Nasłowo “tort” zawsze truchleję, bo jestem zwyczajnym[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Zielony koktajl ze szpinakiem i mango 6 lat, 10 miesięcy temu
Zielony koktajl todla niektórych coś nieapetycznego już nasamą myśl czywidok. Ajeszcze jak usłyszą, żeze szpinakiem?! Tojuż totalna abstrakcja i“nieeee… tego toja niechcę”. Atymczasem kolor niema zupełnie[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pączki wiedeńskie, tzw. gniazdka 6 lat, 10 miesięcy temu
Pączki wiedeńskie, tzw. gniazdka tokolejny rodzaj smażonych pyszności zciasta parzonego. Ciasto jest wsumie podobne, jak naCHURROSY, może nawet być takie samo, alewtym przepisie zamiast wody użyłam mleka. Poprzepis[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Churros – pączki hiszpańskie 6 lat, 10 miesięcy temu
Churros – pączki hiszpańskie tonic innego jak rodzaj pączków smażonych, alewinnej formie izinnego ciasta. Tutaj bazą jest ciasto parzone, które pokompletnym przygotowaniu przekładasz dorękawa cukierniczego[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Ciasto Ambasador – z galaretkami 6 lat, 10 miesięcy temu
Przepis naciasto Ambasador jest unas odlat – pochodzi zestarego zeszytu mojejMamy (wniektórych miejscach już nieczytelnego). Chociaż jak mam być dokładna, tojest topołączenie dwóch różnych przepisów – woryginale[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Quiche z warzywami i mozzarellą 6 lat, 11 miesięcy temu
Quiche zwarzywami todoskonała propozycja naśniadanie, drugie śniadanie czykolację. Możesz zabrać sobie dopracy czyna uczelnię, bo smakuje też nazimno (przynajmniej ja takuważam, mąż idziecko też). Przygotowanie[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką 6 lat, 11 miesięcy temu
Kanapkowe pasty tocoś, co doskonale pamiętam zdzieciństwa. Często robiliśmy takie sami (noo może zlekką pomocą Mamy, np.wugotowaniu czegoś), najczęściej były topasty jajeczne, bardzo często zdrobno pokrojoną[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Cynamonki – najlepszy przepis 6 lat, 11 miesięcy temu
Cynamonki, inaczej zwane cinnamon rolls, toniebywale pyszne bułeczki drożdżowe, które przy okazji fajnie się prezentują poprzez sposób ich zawijania przedpieczeniem. Mięciutkie ipuszyste ciasto drożdżowe toklucz[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Torcik piernikowo-serowy z pomarańczowym kremem straciatella 6 lat, 11 miesięcy temu
Świąteczne ciasta nieodłącznie kojarzą mi się zsernikiem, miodowcem, aod kilku lat też piernikiem. Aleteż pomarańczami – jako dziecko pomarańcze imandarynki jadłam niemal wyłącznie naświęta, mandarynki były nawet[…]
- Załaduj więcej