Kolorowy Przepisownik
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Rogaliki drożdżowe z konfiturą 4 lata, 8 miesięcy temu
Rogaliki drożdżowe zkonfiturą (czasem czekoladą) toostatnio hit wnaszym domu. Siedzi człowiek (imałe człowieczki) wdomu iszuka pokątach jedzenia 😀 ażepraca zciastem drożdżowym bardzo mnie relaksuje iuspokaja (ak[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Rogaliki drożdżowe z konfiturą 4 lata, 8 miesięcy temu
Rogaliki drożdżowe zkonfiturą (czasem czekoladą) toostatnio hit wnaszym domu. Siedzi człowiek (imałe człowieczki) wdomu iszuka pokątach jedzenia 😀 ażepraca zciastem drożdżowym bardzo mnie relaksuje iuspokaja (ak[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Szarlotka sypana 4 lata, 8 miesięcy temu
Szarlotka sypana tonajszybszy, najmniej wymagający pracy przepis nagenialny wypiek zjabłkami wroli głównej! Niemal bezżadnego wysiłku przygotujesz deser, którypodać można naciepło, nazimno, zlodami, zbitą śmi[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Szarlotka sypana 4 lata, 8 miesięcy temu
Szarlotka sypana tonajszybszy, najmniej wymagający pracy przepis nagenialny wypiek zjabłkami wroli głównej! Niemal bezżadnego wysiłku przygotujesz deser, którypodać można naciepło, nazimno, zlodami, zbitą śmi[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Muffinki bananowe – najlepsze! 4 lata, 8 miesięcy temu
Obok uwielbianego przeznas chlebka bananowego kolejna miłość tote muffinki bananowe. Są takproste itakgenialnie smakują, żetego nieda się nawet opisać słowami. Serio! Przepis powstał spontanicznie, bo zaczęłam[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Muffinki bananowe – najlepsze! 4 lata, 8 miesięcy temu
Obok uwielbianego przeznas chlebka bananowego kolejna miłość tote muffinki bananowe. Są takproste itakgenialnie smakują, żetego nieda się nawet opisać słowami. Serio! Przepis powstał spontanicznie, bo zaczęłam[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Chleb z kaszy gryczanej niepalonej – bezglutenowy 4 lata, 8 miesięcy temu
Pierwszy raz wżyciu jadłam chleb zkaszy gryczanej. Ba! Pierwszy raz wżyciu sama go upiekłam 😀 chyba nigdy niewpadłabym nato, żemożna upiec chleb zSAMEJ kaszy, wody, soli. Bezjakiejkolwiek mąki, bezzakwasu[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami 4 lata, 8 miesięcy temu
Pasty jajeczne lubisz? Ja uwielbiam! Przeważnie jak gotuję jajka, tobiorę odrazu większy garnek igotuję ich więcej niż potrzeba, żebyznadmiaru zrobić pastę 😀 pasta jajeczna zawokado isuszonymi pomidorami t[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Jak mrozić drożdże? 4 lata, 8 miesięcy temu
Drożdże wostatnim czasie stają się towarem deficytowym. Dlatego pomyślałam, żewpis natemat jak mrozić drożdże może się okazać przydatny dla wielu osób – jak już zapasy kupione, niemożna pozwolić, żebycoś się…
Artyk[…] -
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Jak mrozić drożdże? 4 lata, 8 miesięcy temu
Drożdże wostatnim czasie stają się towarem deficytowym. Dlatego pomyślałam, żewpis natemat jak mrozić drożdże może się okazać przydatny dla wielu osób – jak już zapasy kupione, niemożna pozwolić, żebycoś[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Fasolka po bretońsku 4 lata, 8 miesięcy temu
Fasolka pobretońsku totaki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylkodomowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową wsłoiku (jeszcze zaczasów studenckich). Uraz donich mam dodziś, afa[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Fasolka po bretońsku 4 lata, 8 miesięcy temu
Fasolka pobretońsku totaki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylkodomowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową wsłoiku (jeszcze zaczasów studenckich). Uraz donich mam dodziś, afasolkę[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Zakwas orkiszowy 4 lata, 8 miesięcy temu
Dotejpory nastawiałam tylkozakwas żytni nachleb, nawet jeśli piekłam go zinnej mąki (lub mieszanki mąk). Tym razem chciałam spróbować czymożna zrobić zakwas orkiszowy. Taką mąkę miałam, ażytniej nie. Żytnią wca[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Zakwas orkiszowy 4 lata, 8 miesięcy temu
Dotejpory nastawiałam tylkozakwas żytni nachleb, nawet jeśli piekłam go zinnej mąki (lub mieszanki mąk). Tym razem chciałam spróbować czymożna zrobić zakwas orkiszowy. Taką mąkę miałam, ażytniej nie. Żytnią wcale[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Muffiny jajeczne z awokado i płatkami quinoa 4 lata, 9 miesięcy temu
Proste przepisy, które jednocześnie są smaczne isycące tocoś, czego właśnie każdy znas potrzebuje. Ija zdaję sobie sprawę ztego, żeniekażdy może ma wdomu teraz awokado (chociaż można mrozić, aprzepis zostanie[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Sałatka makaronowa z tuńczykiem 4 lata, 9 miesięcy temu
Sałatka tozawsze dobra opcja naprzyjęcie, aleteż wramach kolacji czylunchu dopracy. Sałatka makaronowa ztuńczykiem iwarzywami toprzepyszna, zdrowa, pożywna ikolorowa propozycja nawiele okazji ibezokazji. Ja[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Krem czekoladowy z awokado (wegański) 4 lata, 11 miesięcy temu
Krem czekoladowy zawokado topyszna wersja nutelli wwersji wegańskiej iprzede wszystkim zdrowej! Ja nażadnej diecie niejestem, alelubię sięgać ponowe, zdrowe przepisy. Ajuż najbardziej cieszę się, żetaki krem[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Mus czekoladowy z aquafaby (wegański) 4 lata, 11 miesięcy temu
Mus czekoladowy zaquafaby togenialna, wegańska wersja deseru! Aczym jest aquafaba? Topoprostu WODA ZCIECIERZYCY czyinnych strączków. Woda zpuszki/słoika, wktórejcieciorkę kupujesz wsklepie, aleteż woda zjej[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Sałatka meksykańska 4 lata, 12 miesięcy temu
Sałatka meksykańska zazwyczaj staje się hitem imprezy. Znika pierwsza, jedzą ją nawet osoby, które nieprzepadają zasłodkim akcentem wdaniach (ananas), aprzede wszystkim smakuje też dzieciom, więcnadaje się idealnie[…]
-
Kolorowy Przepisownik dodał(a) nowy wpis, Sernik brownie z wiśniami 5 lat temu
Niewiem jaką nazwę ma sernik ztego przepisu, więcnazwałam sernik brownie zwiśniami. Bo spód smakuje jak brownie, jest masa serowa, adotego mrożone wiśnie, które idealnie uzupełniają całość iprzełamują smak. Przepis[…]
- Załaduj więcej