Moje kulinarne wyprawy
-
Moje kulinarne wyprawy dodał(a) nowy wpis, Churros – hiszpańskie pączki 10 lat, 10 miesięcy temu
Tradycyjny, tłusty wypiek hiszpański w formie długiego prętu o przekroju w kształcie gwiazdy. Jest to jedna z najpopularniejszych w Hiszpanii przekąsek śniadaniowych. Bywa zjadana samodzielnie lub po umoczeniu w[…]
-
Moje kulinarne wyprawy dodał(a) nowy wpis, Pizza z jarmużem i suszonymi pomidorami, posypana płatkami parmezanu 10 lat, 10 miesięcy temu
Składniki:Ciasto na 1 cienką pizze: 250g mąki5g soli168ml letniej wody5g świeżych drożdżysos pomidorowy:6 pomidorków koktajlowych3/3 szklanki przecieru pomidorowegoząbek czosnku3 gałązki świeżego[…]
-
Moje kulinarne wyprawy dodał(a) nowy wpis, Grillowany schab w tymianku z jarmużem i purée z groszkiem 10 lat, 10 miesięcy temu
Jak już wiadomo jarmuż to modne warzywo, przeżywa swoją świetność. My go uwielbiamy. Składniki:4 schabowe1 opakowanie jarmuża1 opakowanie mrożonego groszku4 ziemniakisólpieprzpapryka słodka wędzonachili w płatkach5[…]
-
Moje kulinarne wyprawy dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z jabłkami i jogurtem 10 lat, 10 miesięcy temu
Wykorzystując ten przepis, możemy przyrządzać naleśniki także z innymi owocami: morelami, gruszkami, brzoskwiniami, które podczas smażenia również nie zmieniają kształtu.Składniki:4 jabłka,sok z 1 cytryny,50g[…]