Fasolka szparagowa na zimę
05.07.2017
Przygotowanaw tensposóbfasolkasmakujepobardzopodobniedo świeżej. Jest to świetny sposób na zachowaniesmakulatana zimowe obiady.
Składniki:fasolkaszparagowaw dowolnejilości1l wodyszczyptakwaskucytrynowegołyżeczka soliłyżeczka cukru
Sposóbprzygotowania:
Słoikiwyparzamylubsterylizujemyw piekarnikuw 100 stopniachC przez15 minut. Fasolkęmyjemy, odcinamykońcówkii kroimyna mniejszekawałki.W dużymgarnkuzagotowujemywodęz soląi łyżeczkącukru. Do wrzątku wrzucamy fasolkęigotujemy ażbędziepółtwarda. Fasolkęprzekładamydo wysterylizowanychsłoików.W garnkuzagotowujemywodęz solą, cukremi kwaskiem. Na każdylitrwodydosypujemypołyżeczcesolii cukru oraz szczyptę
Komentarze