BABECZKI ananasowe z morelami
06.07.2017
Kruche babeczki z kremem, owocami i galaretką! Znane połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Babeczki najlepsze są schłodzone. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem
Składniki:
Ciasto:
20 dag mąki pszennej
3 łyżki cukru
10 dag masła
2 żółtka
Budyń:
syrop z jednej puszki ananasa VERA (około 250 ml syropu)
1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
3 łyżki cukru
4 żółtka
Dodatkowo:
10 dag miękkiego masła
ananas w kawałkach lub plastrach w lekkim syropie VERA
morele połówki w lekkim syropie VERA
galaretka (wybrany smak)
Sposób
Czytaj Dalej
Komentarze