Chleb zapiekany z serem
26.01.2015
Na przepis ten natrafiłam całkiem przypadkowo przeglądając internet.
Postanowiłam spróbować i tak też zrobiłam.
Przygotowanie takiego chlebka jest banalnie proste.
Efekt końcowy . . . rewellacyjny!
Co tu dużo mówić poprostu pyszny!
Co tu dużo mówić poprostu pyszny!
składniki:
- 1 bochenek chleba (niekrojony)
- ser żółty ( według gustu: Morski, Gouda itp.)
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- sól morska
- 2 łyżeczki maku (lub sezamu)
przygotowanie:
Chleb naciąć w kratkę tak, by bochenek się nie rozpadł na kawałki.
Pomiędzy nacięcia włożyć kawałki żółtego sera.
Masło roztapić, dodać zmiażdżony czosnek, sól i szczypiorek.
Chleb polać przygotowanym masłem.
Na koniec posypać makiem.
Chleb podpiec przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
Można podawać jako dodatek do zupy krem lub z sosem czosnkowym.
Komentarze