…niedzelne ciasto z Silikonowego Króla – Ciasto kakaowe
23.01.2015
Przy okazji pieczenia ciasta do niedzielnej kawy postanowiłam użyć,otrzymaną do testowania foremkę „Silikonowy Król” firmy TUPPERWARE
składniki:
- 275 g mąki
- 200 g cukru
- 1 szklanka wody (czyli 250 ml)
- 150 ml oleju
- 50 g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
przygotowanie:
Do miski wsypać wszystkie suche składniki, czyli:
mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia soda oczyszczona.
Na koniec dolać wodę i olej.
Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wlać do foremki i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
TEST FOREMKI „SILIKONOWY KRÓL”
W temacie silikonowej foremki mogę powiedzieć tyle, iż gorąco polecam!!!!!
Rewelacyjny produkt! Jej wielkim plusem jest to, że nie trzeba jej smarować przed nałożeniem ciasta, a mimo tego po wyjęciu z piekarnika ciasto łatwo wyjąć z formy.
Ciasto nie przywiera do silikonowej formy, a mycie jest szybkie i bez skrobania 🙂
Można ją myć również w zmywarce!
Dodatkowym atutem jest to, iż foremka ma bardzo ładny wygląd co jest nie bez znaczenia.
Czasami zdarza się, że musimy podać ciasto w foremce, a ta jest idealna do zaprezentowania!
Gorąco polecam!!!
Komentarze